جرم گیری دندان چیست؟
جرمگیری دندان یک فرایند بهداشتی است که برای پاکسازی و از بین بردن رسوبات و جمعشدگیهای موجود بر روی سطح دندان انجام میشود. رسوبات معمولاً شامل پلاک دندانی، ترتر و سایر ذرات مواد غذایی است که به مرور زمان بر روی سطح دندان تشکیل میشوند.
این رسوبات باعث ایجاد بوی بد دهان، لکهها و رنگدانههای غیر طبیعی روی دندان، التهاب لثه و بیماریهای دهانی میشوند.
جرمگیری دندان ممکن است به صورت دستی یا با استفاده از ابزارهای مخصوص جرمگیری انجام شود. این ابزارها شامل اسکیلرهای دندانی، سونیک سکیلرها، اولتراسونیک سکیلرها و لیزرهای جرمگیری هستند. پس از جرمگیری، دندانها پاک و صاف میشوند و احتمال ابتلا به بیماریهای دهانی به شدت کاهش مییابد. برای حفظ بهداشت دهان و دندانها، توصیه میشود جرمگیری دورهای و منظم انجام شود.
مراقبت های پس از جرم گیری دندان :
- رعایت بهداشت دندان و استفاده از مسواک به طور منظم
- استفاده از نخ دندان به طور منظم
- شستشو با دهانشویه درصورت تجویز دندانپزشک
- نکشیدن سیگار
- اجتناب از خوردن غذاهای سفت
- اجتناب از خوردن غذاهای رنگی مانند چای و نوشابه و زعفران
- در صورت تجویز دارو توسط دندانپزشک داروها را منظم مصرف نمایید.
عوارض جرم گیری دندان چیست؟
بطور کلی عوارض جرم گیری نادر است اما برخی عوارض مانند حساس شدن دندان ها به علت برداشته شده لایه ای از روی عاج دندان مشاهده گردد.این عوارض معمولا پس از مدتی به علت ترمیم عاج برطرف می گردد.
چه مدت بعد از جرم گیری می توانیم غذا یخوریم؟
توصیه می شود حهت برطرف شدن حساسیت مدتی در حدود چند ساعت صبر نمائید و سپس غذا میل نمایید.بهتر است مواد غذایی نرم و نوشیدنی استفاده کنید.
آیا جرم گیری به دندان ها آسیب می زند؟
درصورتی که جرم گیری توسط دندانپزشک ماهر و در مراکز معتبر انجام گردد بی خطر و بدون درد بوده و مزایایی برای سلامت دهان و دندان شما دارد.البته تشخیص زمان و ضرورت انجام جرم گیری بر عهده دندانپزشک می باشد.
آیا پس از جرم گیری دندان ها حساس می شوند؟
این مورد معمولا شایع است بدلیل اینکه یک لایه از دندان برداشته شده و دندان تا مدتی حساس به گرما وسرما می گردد.این عارضه در حدود یک هفته برطرف می شود.درصورت ادامه دار شدن عارضه می توانید به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.